29 mei 2011

Vlierbloesemsiroop

De laatste weken komt niet veel in huis van bloggen. Ik probeer wel alle leuke blogs bij te lezen. De voorbereidingen voor Arwens communie slorpen heel wat tijd op en er moet ook af en toe in de tuin een handje uitgestoken worden. Toch heb ik wat tijd gemaakt om lekkere
vlierbloesemsiroop te maken.

De versie van vorig jaar is niet zo goed gelukt maar dit jaar gelukkig wel.

Het recept :


Nodig :
  • ongeveer 350 gr vlierbloesem (minder kan zeker ook)
  • 1 l water, vooraf gekookt en afgekoeld
  • 1 kg suiker
  • 2 citroenen, in schijfjes gesneden
  • 10 gr ascorbine- of citroenzuur
Werkwijze :


1. Doe de bloesems en de citroenschijfjes in een afgesloten pot
2. Giet een liter water erbij en sluit goed af.
3. Laat zo'n 24 uur trekken.
4. Giet het sap door een doek. Laat het zeer goed uitdruppen.
5. Zet het sap op het vuur met de suiker. Reken op 1 l sap voor 1 kg suiker.
6. Breng het net tot aan het kookpunt. Neem van het vuur en roer het zuur eronder.
7. Laat afkoelen. (Deze siroop kan je ook invriezen)
8. Doe 1/5 van de siroop in een fles en vul aan met 4/5 water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten